Afgelopen week zijn we gestart met een nieuw project in Twello! We gaan zorgen voor een tuin metamorfose bij een groot restaurant. Alles over dit project lezen en bekijken? Kijk dan snel verder!

Omschrijving tuin metamorfose

Voor de tuin metamorfose gaan we uit van enkele bestaande structuren en we hebben daar ons ontwerp op uitgebreid. De ‘loper’ vanuit de beide ingangen hebben we verderop in de tuin teruggebracht, parallel aan de bestaande ‘loper’. Door middel van ronde hagen hebben we terrassen gecreëerd, die doorlopen in het terras. Dit geeft de knusheid waar naar gezocht wordt.

tuin metamorfose

Rhododendrons

Daarnaast geeft een grote groep van Bos-Rhododendrons ook een gevoel van knusheid en geborgenheid. Deze ‘Rhodo’s’ hebben weinig onderhoud nodig en blad kan gewoon in de border blijven liggen. Daarnaast zijn ze wintergroen en hebben ze in het voorjaar een prachtige bloei!

In de wolken van Rhodo’s komen enkele krentenboompjes te staan, ongeveer 5 à 6 meter hoog.

Deze hebben een vroege bloei, en geven een ‘extra laag’ aan de tuin.

Wijnvaten

Op de terrassen komen wijnvaten met oude druiven. Deze zorgen voor veel sfeer op het terras.

Enkele verrijdbare wijnvaten kunnen gebruikt worden om bepaalde delen van het terras af te sluiten als dit gewenst is. De druiven hebben een decoratieve vorm, wat ook in de winter nog mooi is.

Van alle gemakken voorzien

De entree naar de opkamer krijgt een breed pad van klinkers, die aan de linker- en rechterkant worden beplant met Rhododendrons. Onder de hoge eiken zullen deze planten goed gedijen.

Aan twee zijden van de tuin hebben we plek gecreëerd voor een oplaadpunt van de elektrische fiets. Aan de zijkant, Martinusweg, komen enkele haagjes om terrasjes te creëren. De entrees blijven zo goed bereikbaar.