Gazon

Een mooi gazon in de tuin creëert u ruimte in de tuin. De ondergrond is heerlijk voor kinderen om te spelen en u heeft een plekje om lekker languit te luieren in de zon. Hovenbiersbedrijf Isidorus Hoeve helpt u graag bij de aanleg van uw gazon.

De beste tijd

De beste tijd voor de aanleg van een gazon is tussen half maart en begin juni of tussen half augustus en half oktober. Daarbij is er de keuze om een gazon te zaaien of om graszoden te leggen. Vooral voor grotere tuinen kan het lonen om het gazon in te zaaien. 

Meer weten over gazon onderhoud? Kijk dan op gazon onderhoudskalender

Zaden of zoden?

Een gazon kan op twee manieren worden aangelegd. Door graszaad te zaaien of door graszoden te leggen. Beide manieren hebben voor- en nadelen. Inzaaien is goedkoper en het zaad is makkelijk te bewaren. Inzaaien van een grasmat doen we het liefst in het voor- of najaar. Dan kiemt het zaad het beste. Zoden leggen we het hele jaar door, behalve als het vriest. Dan heeft u direct resultaat.

Wilt u meer weten over gazonrenovatie? kijk dan op gazonrenovatie en onderhoud

Vakwerk

Een nieuw gazon aanleggen is vakwerk. Wij zorgen voor schone, gezonde en geëgaliseerde ondergrond. Dat geeft een juiste basis voor een strak gazon waar u lang van kunt genieten.

Meer weten over een gazon aanleggen? Neem contact met ons op