Buxusmot vreet door

Enkele jaren gelden was de Buxusmot nog nieuw. Inmiddels zijn al vele tuinen door deze rups aangetast. Deze uit Azië afkomstige rupsen zijn al enkele jaren bekend in de Bommelerwaard, Andel en Geertruidenberg. Ze zijn een ware opmars begonnen en de Maas overgestoken. Let daarom goed op als u Buxus in uw tuin heeft staan. 

Veel schade aan Buxus

De buxusmot veroorzaakt veel schade aan buxusstruiken en -heggen. Zodra de temperaturen boven de tien graden komen vreten ze massaal aan de buxus. Vanaf eind mei tot medio juni verschijnt de eerste generatie motten. Eind augustus vreet de tweede generatie door tot ze in oktober met winterslaap gaan.

Meer over de buxusmot

Tijd voor actie

Is uw buxus aangevreten of u ziet aan elkaar gesponnen takjes met uitwerpselen? Dan is het tijd voor actie! De rupsen treft u meestal vlakbij en dan is ingrijpen noodzakelijk. Neem contact met ons op en wij zorgen voor professionele bestrijding van de Buxusmot.

Buxus vervanger

Tegenwoordig zijn er goede vervangers die sprekend op de buxus lijken en dezelfde eigenschappen hebben. Een van de meest gebruikte vervangers is de Ilex Crenata. Eigenschappen zijn ook wintergroen, regelmatige groei, klein bladig en goede snoeimogelijkheden. En deze plant is minder gevoelig voor schimmels en virussen.

Wilt u deze vervanger van de Buxus? Neem dan contact met ons op via 0571-274926

Veel Schade Aan Buxus Door De Buxusmot

Veel schade door Buxusmot

Tijd Voor Bestrijding Van De Buxusmot

Tijd voor bestrijding van de Buxusmot