Geniet van juni tot en met oktober van zomerbollen

Er zijn bloembollen die in de zomer bloeien. Maar wanneer plant je nu precies zomerbollen? En hoe zorg je voor een zomer lang aaneengesloten bloei in de tuin? Wij geven u tips voor een zomer vol kleur en geur in uw tuin. w

Zomerbollen planten en verzorgen

De beste periode om zomerbollen te planten is in het voorjaar. Kies een mooie dag uit en geniet meteen van het voorwerk. Doe dit nadat er geen kans op vorst meer is. Zoek verschillende plekken uit in de tuin waar de zomerbollen volop zon krijgen. Kijk ook goed naar de hoogte. Hoge zomerbollen staan het mooiste achterin de border en lage voorin.
Maak de grond luchtig door te harken en haal onkruid en kleine stenen weg.

Juiste diepte in de grond

Plant de zomerbollen voorzichtig in de grond, tweemaal zo diep als de bol hoog is. De uitzonderingen op deze regel zijn de dahlia- en begoniaknollen. Deze plant je het beste vlak onder de oppervlakte. Zij hebben de warmte van de zon nodig om te groeien. Dahlia’s doen het ook heel goed in bloempotten en plantenbakken op het terras of balkon. Plant ze in een ruime bloempot of plantenbak met gaatjes onderin. Dan kan het regenwater weg.

Geef bollen genoeg water

Geef na het planten gelijk een plens water; dat geeft de zomerbollen een goede groeistart. Geef tijdens de bloei water als het langere tijd droog is. Is het heel warm? Geef dan de zomerbollen 's avonds water. Knip uitgebloeide bloemen weg. Dan gebruikt de zomerbol zijn energie voor het maken van nieuwe bloemen in plaats van zaden.

Wilt u meer weten over zomerbollen? Neem dan contact met ons op