Sierlijk besje kleurt donkere dagen

Bergthee doet enorm haar best om je vrolijk door de donkere dagen te slepen. Prachtig blad en sierlijke bessen en daarmee een sierlijke plant voor je tuin of terras. Niet voor niets staat Bergthee als Tuinplant van de Maand november in de spotlights.

Bessen en bloemen

Het eerste dat opvalt aan Bergthee (Gaultheria procumbens) zijn de bessen. Ze zijn rood en blijven de hele winter zitten. Ook het blad is schitterend. De ovaaltjes zijn het grootste deel van het jaar frisgroen en verkleuren in de herfst naar dieprood tot purper. Zo komt de kleur van de bessen extra goed uit. Bergthee is echter ook in de lente en zomer een aanwinst voor de tuin. In het voorjaar verschijnen er nieuwe, frisgroene blaadjes en in de zomer laten de witte of lichtroze bloemetjes zich zien.

Bergthee Vrolijke Plant Op Uw Terras In Donkere Dagen

Winterhard

Bergthee is makkelijke en winterharde tuinplant. De beste plantplek is in de zon of halfschaduw. Gebruik bij aanplanting potgrond met voeding zodat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen. Bergthee kan ook heel goed in bakken en potten op het terras of een balkon worden toegepast. Zorg wel voor een gaatje in de bodem van de pot zodat overtollig (giet)water kan wegvloeien. Geen gaatje? Gebruik dan eerst een laagje hydrokorrels en daarboven verse potgrond.

Wilt u ook een vrolijke Bergthee in uw tuin of op het terras? Neem dan contact met ons op 

Bergthee

Bergthee Vrolijke Plant Op Uw Terras