Stralende krokus is Bloembol van het Jaar

In 2015 mag de krokus onder de titel Bloembol van het Jaar stralen. Deze vroege voorjaarsbloeiers symboliseren de lente en blijdschap. Alsof ze onder de grond zitten te wachten, springen de knoppen bij het eerste voorjaarszonnetje open. Hoe leuk is dat na de donkere en koude maanden?

Krokus onder de loep

Krokussen lijken misschien allemaal hetzelfde. Maar wanneer je ze onder de loep neemt zul je ontdekken dat er prachtige varianten zijn. De kleuren verschillen van intens diep tot vrolijke pasteltinten. De populairste kleuren zijn blauw en paars, maar ze zijn er ook in het wit, geel en wit gestreept. Wie houdt van veel kleur kan het beste gaan voor de grootbloemige krokussen. Maar ook de delicate, kleinbloemige krokussen zijn als cadeautjes die uit de grond groeien. Het is een pracht om ze te zien bloeien.

Wist je dat...

  • Bijen heel blij worden van krokussen? Na de lange periode van kou waarin weinig bloeit, geeft de krokus als een van de eerste bloemen. De bijen zijn er als de kippen bij om van de heerlijke nectar te smullen.
  • De bloemen van krokussen reageren op het weer? Wanneer de knoppen zonlicht zien gaan ze direct open. Bij bewolking sluiten ze zich als de wiedeweerga.
  • Krokussen hun heil weer ondergronds zoeken nadat ze hebben gebloeid? Daar overleven ze namelijk de hitte, droogte of kou van de komende maanden om het jaar erop weer lente in de tuin te brengen.

Wilt u meer tuintips? Informeer dan bij uw vertrouwde hovenier Johnny Dijkman

Krokus Bloembol Van Het Jaar 2015 Isidorushoeve In Twello 1

Krokus Bloembol Van Het Jaar 2015 Isidorushoeve In Twello 3