Tuintips februari 2016

Krijgen uw tuinideeën al vorm, maar kunt u nog wat inspiratie gebruiken? Bezoek dan een van de tuinbeurzen die in deze periode plaatsvinden. Ook de tuincentra zijn een ideale plek om kennis te maken met trends en ideeën op te doen. Heeft u behoefte aan nog meer creatieve inbreng? Maak eens een afspraak met ons en ervaar onze passie voor uw groen.

Tuintips Februari 2016 Hoveniersbedrijf Isidorushoeve Twello

Grond verrijken en planten

Dit is het uitgelezen moment om te werken aan de verbetering van uw tuin. Door bijvoorbeeld paden en terrassen aan te leggen, het gazon te herstellen of de grond te verrijken met voedingsstoffen. U kunt nu al beginnen met snoeien, planten en verplanten.

Laat de kinderen ook meegenieten van alles wat groeit en bloeit. Dat kan eenvoudig door – in huis – tuinkers of sterrenkers te zaaien op een schoteltje met een nat watje. Het plantje kiemt en groeit heel snel. Dat is leuk om te zien, en het is ook nog eens gezond en lekker!

Dieren in de tuin


Tuintips Februari 2016 Hoveniersbedrijf Isidorushoeve Twello 1 Heeft u nestkastjes in de tuin? Geef ze een grondige schoonmaakbeurt en verwijder eventueel ongedierte zodat vogels die zich dit seizoen in het kastje willen nestelen daar geen last van hebben.

Woelratten en woelmuizen wilt u liever niet in uw tuin: al vretend aan de plantenwortels kunnen ze veel schade aanrichten. U kunt ze het beste verdrijven door stinkende producten in de gangen te leggen. Daar houden ze niet van.

Wilt u meer informatie? Maak eens een afspraak en ervaar onze passie voor uw groen