Blauwe coniferen tuinplant van de maand januari

Blauwe coniferen voor een behaaglijke sfeer, zeker in de winter Wanneer veel tuinplanten nog in diepe rust zijn en geen blad hebben. Met een paar coniferen geeft uw de tuin, terras of balkon al kleur. En voor de verzorging heeft u geen groene vingers nodig. Blauwe coniferen zijn oersterk.

Plantengroep sparren, cipressen en jeneverbessen

Conifeer is een verzamelnaam voor sparren, cipressen en jeneverbessen. Sommigen kunnen meters hoog worden, terwijl anderen compact en laag blijven. De blauwe jeneverbes (Juniperus squamata ‘Blue Star’) wordt bijvoorbeeld maximaal 50 cm. Daardoor is deze ‘Blue Star’ ideaal om vooraan in de border te planten of in potten op de tuintafel te zetten. Andere blauwe coniferen die zeer geschikt zijn voor in de tuin zijn de blauwspar (Picea pungens ‘Super Blue’), Chinese jeneverbes (Juniperus chinensis stricta) en de kegelvormige dwergcipres (Chamaecyparis ellwoodii).

Creëer eenvoudig een mini-natuurbos

Geef de coniferen een nog sterkere uitstraling in een paarsblauwe of grijze pot. Met verschillende conifeersoorten bij elkaar creëer je eenvoudig een mini-natuurbos. Door te kiezen voor verschillende formaten, krijgt het stilleven afwisseling en diepte.

Snoeien is niet echt nodig

Verzorging van coniferen is eenvoudig en zelfs snoeien is niet echt nodig. Coniferen groeien als vanzelf in vorm. Staat de conifeer in een pot? Ook prima, maar zorg wel voor een gat in de bodem zodat overtollig (regen)water kan wegvloeien. Om coniferen gezond en sterk te houden is plantenvoeding in het voorjaar aan te raden.

Meer informatie over coniferen en andere tuinplanten? Neem dan contact met ons op

Nieuwsbrief Januari 2016 Isidorus Hoeve

Nieuwsbrief Januari 2016 Isidorus Hoeve 1