Planten in deze periode van het jaar

Plant (verplant) bladverliezende bomen en struiken. Veel bomen en heesters staan nu op uitlopen. Daardoor zullen ze extra goed en krachtig doorgroeien na het planten. In containers (potten) gekweekte planten mag u het hele jaar door planten.

Planten in deze periode

Als u nu een Druif planten dan slaat die erg gemakkelijk aan. Dat geldt ook voor bramen en daarmee verwante soorten, zoals de Loganbes. En ook voor rozen is het de ideale tijd van het jaar. Maak voor het planten van rozen flinke plantgaten en verrijk de grond die erin komt met veel voedingsstoffen. Rozen zijn hongerige planten. Plant ook Heesters en vaste planten die in de zomer en later bloeien bij voorkeur in deze periode.

Vaste planten scheuren

Vaste planten verouderen op den duur. Dat merkt u vooral doordat ze in het hart minder goed uitlopen en de bloei minder wordt. Dat kunt u bij veel soorten verhelpen door de planten om de drie á vier jaar te delen of te scheuren. Plant de jonge randdelen in nadat u de grond op de plantplek hebt verbeterd.

Zomerbloemen zaaien

Vanaf half maart kunt u zomerbloemen in een koude bak buiten zaaien. Lathyrus is niet gevoelig voor vorst en kunt u half maart direct in de volle grond zaaien. Plant de wortelstokken van Indisch bloemriet (Canna) in potten en zet die op een zonnige plek.

Meer weten over planten in deze periode? Neem contact met ons op

Tuintips Snoeien En Planten Hoveniersbedrijf Isidorushoeve 1

Tuintips Snoeien En Planten Hoveniersbedrijf Isidorushoeve 2