Planten en verplanten in maart

Veel bomen en heesters staan nu op uitlopen. Daardoor zullen ze extra goed en krachtig doorgroeien na het planten. In containers (potten) gekweekte planten mag u het hele jaar door planten. Plant ook nu druif planten want dan slaan ze gemakkelijk aan. Dat geldt ook voor bramen en de Loganbes.

Verrijk de grond

Maak voor rozen flinke plantgaten en verrijk de grond die erin komt met veel voedingsstoffen. Rozen zijn hongerige planten. En plant vanaf eind maart de Heesters en vaste planten die in de zomer en later bloeien. Deze tijd is ook ideaal voor soorten zoals madelieven (Bellis), muurbloemen, viooltjes en vergeet-mij-nietjes. Deze soorten vormen in het eerste jaar een bladrozet en gaan in het tweede jaar bloeien.

Nu een haag planten

Maart is een prima planttijd voor hagen. U kunt uitgaan van vijf planten per strekkende meter, dus steeds met twintig centimeter tussenruimte. Maakt u een dubbele haag waarin de planten in twee rijen versprongen worden geplant, dan kunt u met dertig centimeter tussenruimte planten en heeft u zes tot acht planten per strekkende meter nodig. Voor lage haagjes zoals bijvoorbeeld Buxus plant u zo dat de struikjes elkaar net raken. Dan heeft u acht à tien planten per strekkende meter nodig. Maak altijd flinke plantgaten en verbeter de grond in de plantgaten.

Vaste planten scheuren

Vaste planten verouderen op den duur. Dat merkt u vooral doordat ze in het hart minder goed uitlopen en de bloei minder wordt. Dat kunt u bij veel soorten verhelpen door de planten om de drie á vier jaar te delen of te scheuren. Plant de jonge randdelen in nadat u de grond op de plantplek hebt verbeterd.

Zomerbloemen zaaien

Vanaf half maart kunt u zomerbloemen in een koude bak buiten zaaien. Lathyrus is niet gevoelig voor vorst en kunt u half maart direct in de volle grond zaaien. Plant de wortelstokken van Indisch bloemriet (Canna) in potten en zet die op een zonnige plek.

Vragen over planten? Bel ons gerust en u krijgt advies

 

 

 

 

Een Haag Planten In Maart Hoveniersbedrijf Isidorushoeve

 

 

 

 

 

  

 

Zaai In Maart Zonnebloemen Hoveniersbedrijf Isidorushoeve