Mandevilla de tuinplant van de maand mei 2017

De Mandevilla is een van de meest dankbare bloeiende tuinplanten. Vanaf mei tot de eerste vorst verrast de plant met witte, gele, roze of rode trompetvormige bloemen. Niet voor niets is de Mandevilla dan ook een ontzettend populaire bloeier in tuinen, op balkons of terrassen. Goed om te weten: de plant werd voorheen ook wel Dipladenia genoemd en is onder deze naam soms ook nog te koop.

Mandevilla bloeit van mei tot oktober

De Mandevilla is een klimheester die bloeit van mei tot oktober. Van oorsprong komt deze exotische klimplant uit Zuid-Amerika, maar bij ons in de tuin heeft hij het ook uitermate naar zijn zin. Met zijn heerlijk geurende bloemen bloeit de plant oneindig lang door. Als welige groeier maakt hij bovendien in no-time lange ranken die een muur of schutting vrolijk bedekken.

Verzorging van Mandevilla of Dipladenia

Te lang geworden stengels kunnen aan het einde van groeiseizoen in oktober licht teruggesnoeid worden. Doe dit pas nadat de plant is uitgebloeid. De plant is niet winterhard en verdraagt daarom geen vorst. Laat de Sundaville overwinteren bij een temperatuur van ongeveer 5 à 8 graden. In de winter spaarzaam water geven. Als de temperatuur flink oploopt ( april/mei), kan de Sundaville weer buiten gezet worden.

Wilt u ook een tuin met exotisxche planten? Neem dan contact met ons op 

Tuinplant Van De Maand 2017 1

Tuinplant Van De Maand 2017 2