Plant bloembollen in deze periode

Bloembollen zijn prachtige cadeautjes voor onder de grond. Je plant ze in het najaar voordat de winter komt om vervolgens in het voorjaar verrast te worden met vrolijke bloemen in je tuin. Maar hoe plant je bloembollen op een leuke, hippe manier? Laat je inspireren en plant bloembollen op de juiste manier

Hoe plant u bloembollen?

  • Maak de aarde los met een tuinschep op de plaats waar de bloembollen geplant zullen worden. Hierdoor wordt de aarde makkelijk bewerkbaar.
  • Wanneer de bloembollen niet in een bestaande border geplant worden, kan eventueel wat organische meststof worden toegevoegd (zoals compost).
  • Graaf een gat, met een tuinschep of een bollenplanter, en plant hierin de bloembollen met de punt omhoog en de bolle kant naar beneden.
  • Houd voor het planten drie keer de hoogte van de bol aan. Een narcis van 5 centimeter moet dus 15 centimeter diep worden geplant.
  • Vul het gat met de uitgegraven aarde en druk het wat aan.

Tip

Plant bloembollen van september t/m november, voordat de vorst haar intrede doet. Je zal zien dat ze in het voorjaar schitteren in je tuin.

Wilt u meer weten over bloembollen in uw tuin, vraag dan ons om advies. Wij denken graag met u mee. Uw groen is onze passie.