Tuintips september 2015

We nemen al een beetje afscheid van de zomer. Toch is de tuin in deze tijd van het jaar nog prachtig, met bloeiende siergewassen en prachtige nazomerbloeiers als herfstaster, Sedum en herfstanemoon.

Tijd om te oogsten

Nu kunt u bovendien de vruchten plukken van de zorg die u heeft besteed aan fruitbomen. De sierappel hangt vol met vruchten, net als de lijsterbes en Hypericum. Nu kunt u ook druiven oogsten. Oogst de druiven met een stukje hout aan de trossteel. Als u de tros even bewaart, blijft de smaak beter. Er is dus genoeg te genieten in de nazomertuin.

Lekker nazomeren

Heeft u deze zomer ook zo genoten van uw bloeiende hortensia’s? U kunt er nog langer van genieten door wat bloemtakken af te snijden en ze te laten drogen. Zet ze in een vaas en geef ze eenmalig een bodempje water. De bloemen verdrogen dan vanzelf en vertonen een scala aan kleuren. Zo vormen ze een fraaie decoratie in uw huis en kunt u tegelijkertijd het zomergevoel nog even vasthouden.

Nog wensen?

Soms stuit u in een tijdschrift of een folder zomaar op een plant die u graag in uw eigen tuin zou willen hebben. Noteer dan de naam en informeer bij ons naar de mogelijkheden. Wij geven u dan gelijk goede tips voor de juiste plaatse en onderhoud. Zo bouwen wij samen aan uw droomtuin.

Wij wensen u veel tuinplezier!

Tuintips September 2015 Van Hoveniersbedrijf Isidorushoeve 3

Tuintips September 2015 Van Hoveniersbedrijf Isidorushoeve

 

Tuintips September 2015 Van Hoveniersbedrijf Isidorushoeve 2