Vaste planten in de zon

Heb je een zonnige tuin? Bofkont! Voor de meeste vaste planten is een zonnige tuin namelijk perfect. Er zijn talloze soorten waarmee je de mooiste combinaties maakt. Wil je zelf een tuin vol schitterende zonaanbidders creëren? Doe vooraf inspiratie op.

Zonnige tuin met minimaal vijf uur zon

Schijnt de zon in de zomer minstens vijf uur in je tuin? Dan heb je een zogenaamde ‘zonnige tuin’. Dat is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor je planten. Er zijn namelijk veel vaste planten die van de zon houden en dus goed tegen de warmte en droogte kunnen. Denk aan spoorbloem (Centranthus), blauwe distel (Eryngium), kattenkruid (Nepeta), bloedooievaarsbek (Geranium sanguineum), salie (Salvia), marjolein (Origanum) en vuurpijl (Kniphofia).

Aan de slag om vaste planten een mooi plekje te geven

Zowel het voorjaar als najaar zijn prima periodes om vaste planten een plekje in je tuin te geven. Wacht totdat het niet meer vriest. Maak een lijst met planten die je mooi vindt en die qua vorm en grootte in jouw tuin passen. Let er op dat ze qua bladvorm en kleur bij elkaar passen én dat ze opvolgend bloeien. Vaste planten met verschillende bloeitijden zorgen van het vroege voorjaar tot ver in de herfst voor veel kleur en sfeer in jouw tuin. De opbouw van de planten is bij voorkeur van laag naar hoog.

Must-have zonaanbidders

  • Duizendblad (Achillea) is een sterke plant en verkrijgbaar in vele kleuren. 
  • Rode Zonnehoed (Echinacea) de grote bloemen hebben een mooie vorm en trekken veel vlinders aan. 
  • Ridderspoor (Delphinium) is een echte blikvanger. De volle trossen zorgen voor veel kleur. 
  • Zonnekruid (Helenium) heeft vrolijke goudgele bloemen met een bol hart. 
  • Verder zijn vlambloem (Phlox), klokjesbloem (Campanula) en margriet (Leucanthemum) ook onmisbaar op het lijstje zonaanbidders.

Voeg ook decoratief blad toe

Vergeet niet een aantal decoratieve bladplanten in je selectie toe te voegen. Ze zijn meesters in het verbinden van de verschillende bloemkleuren. Decoratieve bladplanen zijn planten met een grijsgroen blad, zoals alsem (Artemisia).

Wilt u meer weten over vaste planten. Neem dan contact met ons op

Vaste Planten In De Zon

Vaste Planten In De Zon 1