Home » Onderhoud » Boomverzorging

Boomverzorging

Elke boom heeft verzorging of onderhoud nodig. Snoeien van een boom doet bloeien en groeien. Daarnaast voorkomt het schade aan uw eigendommen door afbrekende takken. Of erger! U wilt niet hebben dat iemand door uw afbrekende tak of boom geraakt wordt. Dan zijn de gevolgen niet te overzien en u bent aansprakelijk voor alle schade.

Diverse snoeiwerkzaamheden

Begeleidingssnoei is het snoeien van jonge bomen om “probleemtakken” in een vroeg stadium te verwijderen. Volwassen bomen dienen gesnoeid te worden om het dode hout en scheurende takken te verwijderen. Kandelaberen is het afzagen van alle zijtakken op 0,5 tot 2 meter van de stam. Fruitbomen vragen om een specifieke snoei zodat de vruchtopbrengst hoog is en de boom in staat is om de vruchten te dragen.

Specialistisch werk
Het kappen van bomen is specialistisch werk en gevaarlijk werk. Wij zijn gespecialiseerd in het verwijderen van bomen. Ook op moeilijk bereikbare plaatsen. Met speciale klimtechnieken wordt de boom stukje voor stukje naar beneden gezaagd zodat er geen schade veroorzaakt wordt aan uw of andermans eigendommen. De gehele boom wordt afgevoerd of u kunt het hout voor de open haard gebruiken. De takken worden versnipperd voor bodem bedekking.

Gedegen aanpak

Iedere klus vraagt een andere aanpak en u wordt vooraf geinformeerd. Desgwenst schakelen wij de gemeente in voor een kapvergunning. Na een gedegen voorbereiding gaan we met enthousiasme, affiniteit en zorgvuldigheid aan de slag.

Staat een boom in de weg of moet er professioneel gesnoeid worden? Neem dan contact met ons op.