Home » Onderhoud » Keuring speeltoestellen

Keuring speeltoestellen

Bent u een beheerder of eigenaar van speeltoestel? Dan bent u verplicht ervoor te zorgen dat het toestel geen gevaar oplevert. Speeltoestellen moeten daarom goed onderhouden worden. Daarnaast moeten speeltoestellen regelmatig geinspecteerd worden. Allemaal maatregelen om onveilige situaties en letsel zo veel mogelijk te voorkomen.

Veiligheid en preventie

Onderhoud van speeltoestellen staat in teken van veiligheid en preventie. Dat is meer dan het uitvoeren van reparaties. Onderhoud is ook regelmatig inspecteren van de toestellen en omgeving. Dat is zelfs sinds 1997 een wettelijke verplichting. Er komt dus heel wat bij kijken om speeltoestellen veilig te houden.

Lees meer over veilige speeltoestellen en speelgelegenheden op de website van Alles Over Spelen. De informatie is bestemd voor beheerders, ontwerpers en andere geïnteresseerden.

Gecertificeerd

Wij zijn gecertificeerd als inspecteur van speelgelegenheden en speeltoestellen volgens het Warenwetbesluit Attractie en Speeltoestellen. Met onze jaarlijkse veiligheidsinspecties weet u meteen of uw speeltoestel nog voldoet aan de wetgeving. Wanneer we gebreken constateren, dan krijgt u direct een advies wat te doen. U kunt zelf de reparatie uitvoeren maar dan moet dat wel binnen een verantwoorde tijdsduur daadwerkelijk zijn uitgevoerd. Wij kunnen het uiteraard ook voor u uitvoeren. Dan is het direct geregeld en loopt u geen onnodig risico.

Wilt u meer weten over de geldende regels rond speeltoestellen? Neem contact met ons op en vraag naar een vrijblijvende offerte voor inspectie en keuring