Home » Tuinaanleg » Kunstgras

Kunstgras

Kunstgras is momenteel erg populair. Niet zo verwonderlijk als u bedenkt dat het zeer geschikt is voor aankleding van uw tuin of balkon. Nauwelijks nog onderhoud ten opzichte van echt gras, maar wel het comfort. En door nieuwe technologische ontwikkelingen is het kunstgras bovendien nauwelijks meer van echt te onderscheiden.

Mogelijkheden onbeperkt

Kunstgras kan in principe in elke vorm worden aangelegd. De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt: cirkels, halve cirkels, geometrische of onregelmatige vormen kunnen uit de grasmat gesneden worden. Het kan zelfs op hellingen worden toegepast, zolang het een gelijkmatige glooiing betreft. Is de ondergrond van zware klei- of leemgrond? Dan is het verstandig de tuin vooraf te draineren.

Laat u goed informeren en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Kunstgras Balkon

Als u niet de beschikking heeft over een tuin, maar wel over een balkon of dakterras, kunt u toch het echte buitengevoel ervaren door uw balkon of dakterras te bekleden met een tapijt van kunstgras. Een kunstgrastapijt laat zich combineren met elke stijl, van klassiek tot modern. In principe kan kunstgras op elke ondergrond gelegd worden, maar dan moet de ondergrond wel vlak zijn. Dit om beschadigingen aan het kunstgrastapijt te voorkomen. Zie hiernaast enkele voorbeelden van kunstgras op uw balkon.

Meer weten over kunstgras in uw tuin? Neem dan contact met ons op.

Kunstgras in uw tuin

Kunstgras in uw tuin biedt u wel de voordelen van een mooi groen gazon, maar niet de nadelen van natuurlijk gras. U hoeft bijvoorbeeld niet meer te maaien en verticuteren. Het kunstgras van nu is zo sterk dat ook spelende kinderen of huisdieren geen schade toebrengen aan het gazon. Op plekken in de tuin waar natuurlijk gras moeizaam of niet groeit, lost u dat op met kunstgras. Mooi van kleur en met vlak oppervlak. Gebruikt u het kunstgras als bodembedekking in de tuin, dan is het aan te raden een ondergrond aan te brengen die gelijk is aan die voor licht straatwerk.